CHP’li Tayanç suç duyurusunda bulundu

CHP Darıca eski ilçe kadın kolları başkanı ve son olağan ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olan Ebru Tayanç, olağan ilçe kongresinde yaşananlarla ilgili olarak 3 CHP’li ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün 15 Aralık 2019 Pazar günü gerçekleşen kongresinde yaşanan kavga ve olaylarla ilgili olarak CHP Darıca eski ilçe kadın kolları başkanı ve son olağan ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olan Ebru Tayanç, ilçe yöneticisi Zekeriya Gültekin hakkında hakaret ve saldırı, parti üyelerinden Nabatea Lampreht ve Esra Alp hakkında iftira suçlamaları ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. Ebru Tayanç şikâyetçi olduklarından Nabatea Lampreht ve Esra Alp’in polis merkezinde ifade verdiğini, kongrede üzerine saldırdığını söylediği ilçe yöneticisi Zekeriya Gültekin’e dair görüntü kayıtlarının başsavcılık tarafından, Adnan Menderes Kültür Merkezi’nden istendiğini öğrenildi.

AKTAŞ’TAN ÖZÜR BEKLERDİM

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak açıklamada bulunan Ebru Tayanç, “İlçe başkanlığına seçilen Gökhan Aktaş ile hiçbir alıp veremediğim yok. Ancak kongreden sonra Gökhan Aktaş’ın şahsi olarak değil de ilçe başkanı olarak bu çirkin saldırılara ve hakaretlere yönetimindeki biri tarafından maruz kalan partilisi bir bayanı arayıp geçmiş olsun demesini ve bu davranışta bulunan kişiler hakkında görevinin gereği olarak disiplin kurullarına sevk etmesini beklerdim. Süreç CHP’yi yıpratmamalı. Ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmamalı.

BENİMLE UĞRAŞTILAR

Suç duyurusunda bulunma sebeplerimden birisi budur. Benim o kongre sürecinde yaşadıklarımı başka kimse yapmamalı ve o kişiler, o ekip aynı tavrı başkalarına sergileme cesareti bulmamalı. Suç duyurusunda bulunduğum partililerimden Nabatea Lampreht ve Esra Alp kadın kolları başkanlığına seçildiğim ilk günden itibaren benimle uğraştılar. Adaylık için gerekli başvuru sayısını bulamadı. Kongrede bize oy kullanacak birçok delegemiz vardı. Yaşanılan çirkin olaylardan, delegelere baskılardan dolayı seçime girmeme kararı aldığımdan dolayı gerekli evrakları divan kuruluna verme gereği duymadım. Çok güçlü bir yönetim listesi oluşturmuştuk.

SANDIKTAN ÇIKARDIK

Türkiye’nin birçok yerinde mevcut başkanların yerine yeni başkanlar seçildi. Yine birçok yerde yeni yüzler sandıktan çıktı. Biz de o seçime girseydik, o sandıktan çıkardık. Ama yapılan haksızlıkları saldırıları yutup aday olmak bizim duruşumuza yakışmazdı, ya da bu yapılanları anlatıp aday olsam ‘rakibimi kötülemek için seçimi etkilemek için’ söylediğim düşünülebilirdi. Benim ve arkadaşlarım için makam mevki değil partimizin geleceği önemlidir. Parti geleceği emekleri hiçe sayıp seçim kazanarak değil, haksızlıklara boyun eğmeden gönül kazanarak inşa edilebilir.

HER KESİMDEM DESTEK ALDIM

Adaylığımı açıkladıktan sonra CHP Darıca İlçe Örgütü tabanının her kesiminden destek aldım. Beni çok sevdiler. Kongredeki tavrım sonrası da sevgi ve ilgilerini sürdürdüler. Şu bilinmeli ki CHP Darıca İlçe Örgütü üç dört kadından ibaret değil. Yaklaşık son 3 yıldır ve öncesinden beri aktif şekilde görev alan arkadaşlarımızı birilerinin parmağıyla göstereceği adaya değil de fikri hür vicdanı hür şekilde parti geleceği adına oy kullanacağını bildikleri için delege listelerine yazmadılar. 12 gençlik kolları yöneticimizin ve mahalle yöneticilerimizin istifası söylemlerimi doğrulamaktadır.

MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM

Delege seçimlerinin ardından listeyi inceledim ve delegelerle görüştüğümde onlara da bu durumdan bahsettiğimde birçok duyarlı partilimin bu durumdan rahatsız olduklarını ve bu gidişatın parti tabanını böleceğini düşündüklerini kendilerinden dinledim. 30 yıldır CHP’liyim. Hiç bir zaman çizgimden ödün vermedim. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Seçime her türlü hazırlıklarım tamamdı. El bildirilerim, afişim, imzalarım, il delegelerim, yönetimim kusursuzdu. Bana sormadan beyanat verenlere soruyorum, acaba bana sordular mı? Ben kendilerine baskı ve zorbalıkları anlattım ve yardım istedim ama, ‘Her seçimde olağan şeyler’ dendi bana. Burası CHP, kimsenin babasının yeri değildir.

PARTİNİN İKTİDARINI GÖRMEK İSTİYORUM

Kimseyi incitmedim, kimseye yanlış yapmadım. Büyüklerime her zaman saygılıyımdır. Ben sadece bu partinin iktidarını görmek istiyorum. İki kızımın gözü önünde, salonun alt tarafında ve yukarıya çıkıp saldıran ve hareket edene de haddini bildirmek boynunum borcudur. Benim çocuklarımın psikolojini mahvettiler, kabul etmiyorlar bu çirkin hareketi. Hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefini ve onurunu kendi değerlerimden üstün tuttum, bu gün ise şunu söylüyorum: Benim şerefim ve onurum Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefi ve onurudur. Parti genel merkezinin gereğini yapacağına inancım tamdır” dedi.

#

06 Oca 2020 - 13:24 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler