GÖLCÜK’TEN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından hayata geçirilen "Bağımlı Olma, Özgür Ol" projesinin tanıtımı yapıldı.

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından hayata geçirilen "Bağımlı Olma, Özgür Ol" projesinin tanıtım programı Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Hizmet Binası’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gölcük’ten Türkiye’ye örnek olacak olan projenin hedefi gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak.

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin, T.C.İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirdiği, Türkiye'ye örnek proje olduğunu düşündüğüm, "Bağımlı Olma, Özgür Ol" projesinin tanıtım programı yapıldı. Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ’Bağımlı olma, özgür ol’ isimli projesinin açılış törenine; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, STK’ların başkan ve yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı.

PROJE HAKKINDA GENİŞ BİLGİ VERDİ

Açılışta Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Seyfettin Öztürk, konuşmasında şunları söyledi: ‘’Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği varoluş amacı Gençlerimizi, çağımızı kötü fikirlerinden ve ortamlarından korumak, değerlerimizin hızla yok olmasına sebep olan kültür erozyonundan uzak tutmak, samimi ve yüksek ahlaklı yetişmesine yardımcı olmaktır. Derneğimizin temel gayesi gençlerimizin, okul dışı zamanlarda sosyalleşeceği spor yapabileceği, boş zamanını faydalı bir uğraşla geçirebileceği mekanlarda hoşgörülü, belli bir kültür seviyesi olan, kişiliklerine milli ve manevi değerlerine katkıda bulunabilecek, kültür, hoşgörülü, belli bir kültür seviyesi olan, kişiliklerine milli ve manevi değerlerine katkıda bunabilecek, kültür, sanat, spor alanlarında faaliyetler yaptırmaktır. Derneğimiz tarafından 2019 yılı çağrı döneminde proje hazırladık ve İçişleri Bakanlığı’na sunduk. Sunulmuş olan BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL isimli projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildi ve olumlu bulunarak mali destek almaya hak kazanmıştır” dedi.

GENÇLERİ BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ

Öztürk, ‘Türkiye’de ve dünyada hızla alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, madde kullanımına başlama yaşı gittikçe düşmektedir. Gençlerin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden maddelerden korumak ancak gençliğin ve toplumun bilinçlendirilmesi ile mümkündür. Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğimiz koordinasyonunda yürütülecek olan ‘’BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL’ projesi 11-18 yaş arası proje kapsamında belirttiğimiz hedef kitlemizdeki gençlerin ailelerin yönelik eğitimler, görüşmeler, veli toplantıları, aile için iletişim, ergenlik problemleri ve madde bağımlılığına karşı bilinçlenmeleri sağlanacaktır’ diye konuştu.

PROJEDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Açıklamalarını sürdüren Dernek Başkanı Öztürk, ‘Proje ile bağımlılık riski altındaki gençlere yerel ihtiyaçlara uygun olarak eğitim vermek yoluyla gelişimlerini arttırmak. Gençlerimizin toplumla barışıl, sosyal ve bilinçli bireyler olmalarına rehberlik etmek. Madde bağımlılığının tehlikeleri konusunda bilinçlendirici eğitimler yaparak gençlerimizin kötü alışkanlıklar konusunda bilgilenmelerini sağlamak. Günümüzün en etkili iletişim aracı olan internet, sosyal medya, sanal ortamların etkin ve verimli kullanılması konusunda seminerler gerçekleştirmek hedeflenmektedir.

PROJE 5 ANA FAALİYET KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALARLA YÜRÜTÜLECEKTİR. BUNLAR;

- Eğitim faaliyetleri; Temel Değerler Eğitimi, Bilgisayar ve İnternet Kullanımı Eğitimi, Takviye Etüt Dersleri

- Seminer ve Toplantılar; Öğrencilere ve ailelerine yönelik seminer, Öğretmenlere Yönelik Seminer, Güvenli İnternet ve sosyal medya semineri, Aile içi ilişkiler ve aileye destek eğitici semineri, Sağlıklı Beslenme ve spor semineri.

- Sosyal ve Sportif Faaliyetler; Gençlik Kampı, Doğa Gezisi ve Piknik Faaliyeti

- Gezi Faaliyetleri; Bursa Gezisi, İstanbul Gezisi, Çanakkale Gezisi

- Diğer Faaliyetler; Okuryazar Buluşmaları (Söyleşi), Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri, Kitap Okuma Günleri

DERS NOTLARININ YÜKSELTİKMESİ HEDEFLENİYOR

Proje kapsamında yapılacak bu faaliyetlerle ülkemiz kültürünü ve temel değerlerini almış yaşam biçimini buna göre şekillendirmiş gençler olacaklardır. Uygulanacak olan ders takip sistemiyle ve etüt çalışmalarıyla gençlerin okul derslerine çalışma alışkanlığı kazanmaları ve ders notlarını yükseltmeleri sağlanacaktır. Yapılacak rehberlik çalışmalarıyla gençlerimizin kişisel gelişimleri ve sosyal psikolojik iletişimleri gelişmiş olacaktır. Kişisel ve sosyal yönlerinin gelişmesi sağlanacaktır. Çevre temizliği, doğa gezileri, piknik faaliyetlerini gerçekleştiren gençler doğayla iç içe yaşama kültürünü ve onu koruyup gözetmeyi öğreneceklerdir. Gençlerimiz çevreye karşı duyarlı, tabiat kaynaklarına sahip çıkan, koruyan birer birey olarak yetişeceklerdir. Gençlerimiz teknolojiyi doğru anlayan doğru kullanan bireyler olacaklardır. Boş zamanlarında zararlı alışkanlıklarla değil, sosyal uğraşlarla ve kültürel-sanatsal etkinliklerle ve kitap okuma faaliyetleriyle ilgileneceklerdir. Öğrenciler ve ailelere yönelik yapılacak seminerler ile bilinçlenmeleri sağlanacaktır. Böylece hem onların hem de toplumun onlara bakışı değişecek, sosyal dışlanmadan uzaklaşacaklardır’ diyerek konuşmasını tamamladı.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Proje tanıtımından konuşma yapan Kaymakam Cengiz Karabulut, “Bağımlılık dediğimizde aklımıza ilk olarak uyuşturucu gelmemeli. Teknolojide günümüzün en tehlikeli bağımlılıklarından birisidir. Gölcük Ziyaretliler Derneği’nin bu önemli projesini çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Bağımlım Olma, Özgür Ol projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Çocuklarımızı ve gençler ve çocuklar kötü örnek teşkil eden mekanlardan ve arkadaşlıklardan, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzak tutulacak, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunan mekanlar oluşturarak, onların hoşça vakit geçirerek özgüven sahibi olmalarına katkı sağlayacaktır. Bu amaç doğrultusunda teknoloji ve madde bağımlılığı riskinden uzak kalmaları ve kendilerini ifade edip geliştirecekleri sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetleri yapacakları, güvenilir dostane arkadaş ilişkileri geliştirebilecekleri bir ortam oluşturulacak. Bu proje gençlerimiz ve çocuklarımız için çok değerli. Bu projeye öncülük eden Ziyaretliler Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Kaymakam Karabulut’tan sonra konuşma yapan Başkan Sezer, “Öncelikle böylesine önemli bir projenin tanıtım törenine davetinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Projeyi inceleme fırsatı buldum ve projede hem kültürel, hem de sanatsal faaliyetlerinizin olduğunu gördüm. Sizleri tebrik ediyorum. Günümüzün en tehlikeli bağımlılıkları teknoloji ve uyuşturucudur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bunlardan uzak tutmak zorundayız. Bu projede belirtilen faaliyetler kapsamında 11-18 yaş aralığındaki gençliği hem madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hem de sporu hayatlarına dahil edebilecek teşvik edici aktivitelerde

planlanmaktadır. Gölcük Ziyaretliler Derneği’ni Türkiye’ye örnek, bu önemli projeye öncülük etmelerinden ötürü tebrik ediyor, kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz’da programda söz alarak, projenin öneminden bahsetti ve gençlerimizi milli kültür, gelenek ve göreneklerimizle kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan koruyabileceğimizi ve bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

“AŞ EVİ” PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Konuşmaların ardından Kaymakam Karabulut, Başkan Sezer ve davetliler faaliyetleri yerinde inceledi ve eğitim alan öğrencilerle bir araya gelerek kendilerine başarılar dilediler. Ayrıca derneğin faaliyetleri kapsamında hayata geçecek ve 200 ihtiyaç sahibinin günlük yemek ihtiyacının karşılanacağı "AŞ EVİ" projesinin hayata geçeceği mutfakta incelemelerde bulundular ve başarı dileklerini ilettiler.

#

07 Eki 2019 - 14:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler