Konservatuvar öğrencileri kültürel miraslarımızın izinde

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Güzel Sanatlar Bölümü çini öğrencileri, Sadberk Hanım Müzesi Kütahya Seramik ve Çini Sergisi’ni ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Sanatlar Bölümü çini öğrencileri, eğitmen Doç. Dr. Sultan Karaoğlu rehberliğinde Sadberk Hanım Müzesi Kütahya Seramik ve Çini Sergisi’ni ziyaret etti. Doç. Dr. Karaoğlu'nun eğitmenliğinde üç yıldır eğitimlerini çeşitli teknik gezilerle desteklemeye devam eden çini öğrencileri, her yıl düzenli olarak İznik'e gidiyor. Öğrenciler, İznik’teki atölyeleri de ziyaret ederek eğitimde kullandıkları çini form, boya, sır ve fırça gibi materyalleri temin ediyor.

SADBERK HANIM MÜZESİ’NE ZİYARET

Her yıl tecrübelerini geliştirmek adına ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Konservatuvarı öğrencileri, Doç. Dr. Karaoğlu ile bu kez İstanbul Sarıyer’de bulunan ‘’Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu’’ adlı sergiye ev sahipliği yapan Sadberk Hanım Müzesi’ni ziyaret etti. Hülya Bilgi ve İdil Zanbak Vermeersch tarafından küratörlüğü yapılan sergide, müze koleksiyonunda yer alan değişik form ve bezemeye sahip 274 adet çini ve seramikler toplu olarak yer alıyor. Çini öğrencileri de Osmanlı döneminde 18’inci ve 20’nci yüzyıllar arasında yapılan çini ve seramiklerin gelişimini hem sanatsal hem de zanaat olarak inceleme fırsatı buldu.

KÜLTÜREL MİRAS ÇİNİ SANATI

Müzede yer alan seramik koleksiyonunu inceleyen eğitmen Doç. Dr. Sultan Karaoğlu, İznik ve Kütahya çinilerinin desen ve form çeşitliliğini, hamur ve sır kalitesindeki değişimini ve üslup farklılıkları ile birlikte öğrencilerine anlattı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı; kültürel miras olarak kabul edilen çini sanatının, geleneksel üretim sürecinin ve desen üsluplarının yozlaşmadan sürdürülmesi ilkesinden hareketle eğitim çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

#

21 Kas 2018 - 14:43 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler