AKAR PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sık sık gündeme getirdiği hatta ilişkin son olarak Mayıs ayında 10 olan sefer sayısı 8’e düşürülerek Derbet ve Köseköy durakları iptal edildi.

Daha önce Adapazarı- Haydarpaşa seferleri yapan Ada Ekspresi, Yüksek Hızlı Tren çalışmaları sonrasında eski işlerliğini bir türlü kazanamazken genelde memur ve öğrencilerin kullandığı bölgesel tren de yolcu sayısında da büyük düşüş yaşandı.

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sık sık gündeme getirdiği hatta ilişkin son olarak Mayıs ayında 10 olan sefer sayısı 8’e düşürülerek Derbet ve Köseköy durakları iptal edildi.

ARALIK AYINDA YENİDEN DÜZENLENECEK

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, daha önce 12 gidiş ve 12 dönüş olarak toplam 24 seferin yapıldığı Adapazarı- Haydarpaşa ekspresinin durak ve sefer sayılarında yapılan değişikliklerle vatandaşı mağdur ettiğini belirterek, önceden günde 30 bin yolcunun yararlandığı bölgesel trenden şimdi ayda 30 bin kişinin yararlandığını söyledi.

Bir çok defa sefer sayılarının ve durakların artması gerektiğini yetkililere ilettiklerinin altını çizen Akar, son olarak Mayıs ayında Köseköy- Pamukova hattındaki sinyalizasyon çalışmaları nedeni ile Derbent ve Köseköy duraklarının kaldırıldığını söyledi, Akar özellikle öğrenci ve memurların kullandığı hatta ilişkin çalışmaların biran önce bitirileceğinin söylenmesine rağmen çalışmaların uzaması ile yine mağduriyet doğduğunu söyledi. TCDD’den bu konuda bilgi talep eden Akar’ a verilen cevapta 2 Mayıs 2019 tarihinde başlanan çalışmaların 7 Aralık 2019 tarihinde tamamlanacağı belirtildi.

Daha önce günlük 10 gidiş- geliş seferinin Köseköy ve Derbent duraklarının iptal edilmesi ile 8’e düşürüldüğünü belirten TCDD çalışmaların tamamlanması sonrasında tren saatleri ve sefer sayılarının yeniden düzenleneceğini söyledi.

#

19 Eyl 2019 - 22:02 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler