AVRUPA’YI İZMİT’E GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

İzmit Belediyespor ev sahipliğinde İzmit’te düzenlenecek Euroleague Woman ön elemeleri öncesi basın toplantısında konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Avrupa’yı İzmit’e getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi

AVRUPA’YI İZMİT’E GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ
AVRUPA’YI İZMİT’E GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyespor ev sahipliğinde İzmit’te düzenleneceği açıklanan Eurolegaue Woman ön elemeleri öncesinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımlarıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. İzmit Belediyesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Başkan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Uğur Koştur, Kadın Basketbol Başantrenörü Hasan Fırat Okul, İzmit Belediyesi Spor Müdürü Mithat Ağa, İzmit Belediyespor’un başarılı basketbolcuları Elif Emirtekin ve Milica Jovanovic katıldı.

İzmit Belediyespor, Türkiye’nin Gururu Olacak

Basın toplantısında konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Türkiye’ye ilkleri yaşatmak konusunda gururluyuz. Bizim Perilerimiz olan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı görev süremiz içerisinde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. İlk senemizde Avrupa’ya yükselme başarısı yakaladık. İzmit Belediyespor ilk defa Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan EuroLeague’e katılıyor. Şimdi Avrupa’ya kadar sesimizi duyurma fırsatımız oldu. Bu bizim çok önemli haklı bir gurur tabi ki. Eurelegaue maç takviminde Macar, İspanyol ve Romanya takımı ile birlikte İzmit Belediyespor yer alıyor. Bu ön elemelerde İzmit Belediyespor sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin de gururu olacak” ifadelerinde bulundu.

Avrupa’yı İzmit’in Ayağına Getirdik

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “28 Ekim Çarşamba günü başlıyoruz. İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda olacağız. Bizim için çok önemli maçlar. Biz Avrupa’ya yükseldik derken Avrupa’yı İzmit’in ayağına getirdik. Değerli başkanımıza, hocamıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. İlçe belediyesi olmamıza rağmen büyük başarılara imza atıyoruz. Spor kenti İzmit anlayışını hem Kocaelispor’a verdiğimiz destek ile hem İzmit Belediyespor ile yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaybettiğinde Değil, Vazgeçtiğinde Yenilirsin

İzmit Belediyespor’un vazgeçmeyen bir yapısının olduğunu ifade eden Başkan Hürriyet, “Bildiğiniz üzere geçen sezon Türkiye Kupası’nda ilk kez finale kaldık. Fenerbahçe ile karşılaştık fakat kazanamadık. Ama ikinci olmamızı da büyük bir başarı olarak görüyorum. Bizim hep söylediğimiz bir şey var. Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin” dedi.

Alt Yapıya Çok Önem Veriyoruz

Alt yapıya verdikleri öneme değinen Başkan Hürriyet, “Alt yapıya çok önem veriyoruz. Kulüp başkanımız ve teknik heyetimizle alt yapıya çok önem veriyoruz. Biz de onları destekliyoruz. Baş antrenörümüz Hasan Fırat Okul basketbol okulu ile gençlerimizi yetiştiriyoruz. Alt yapıda Kocaeli geçmişte oyuncu fabrikasıydı. Bu yüzden alt yapıya desteğimiz ciddi anlamda sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Milica Ve Egle Milli Takımda

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Başa dönecek olursak temsilcimiz İzmit Belediyespor, Euroleague ön elemesi için parkeye çıkacak. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Buradan duyurmak istediğim bir konuda var. Sporcumuz Milica Karadağ milli takımına, Egle Litvanya milli takımına çağırıldı. Ayrıca kadromuzda yer alan Elif Emirtekin ve Kübra Erat’ın Türkiye mili takımına çağrılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İzmit’i Devler Liginde Temsil Edeceğiz

Başkan Hürriyet’in ardından söz alan İzmit Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Uğur Koştur, “Biz göreve geldiğimizde başkanımıza sözümüz vardı. Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz dedik. Fakat bir tık öteye giderek Avrupa’yı İzmit’e getirdik. Biz de bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirip İzmit’in adını tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya duyurmak istiyoruz. Euroleague ön elemesini geçtiğimiz takdirde İzmit’i devler liginde temsil edeceğiz. Olumsuz bir durumdan bahsetmek istemiyorum ama ters bir durum olursa ön elemeyi geçemezsek Avrupa maceramız bitmeyecek, Euro Cup gruplarına mücadele edeceğiz” dedi.

Bu Vizyonun İçinde Olmaktan Mutluyum

Ardından konuşan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul, “Öncelikle bu vizyonun içerisinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Kadın bir belediye başkanının kadın basketboluna ve kadın sporuna verdiği bu destek çok önemli. Ülkemizde kadına verilen her destek çok değerli. Bunun ne kadar değerli olduğunuz biz biliyoruz. Geçen sene Avrupa hayalimiz vardı, bunu gerçekleştirdik. Türkiye Kupası’nda yaptığımız başarı çok değerliydi. Bunun devamında bu sene bu zihniyette bir takım kurduk. İlk planda başarılı olsak da sezon uzun bir maraton, tabi ki inişler çıkışlar olacak ama şehrimizin desteği ile başarılı olacağız” ifadelerinde bulundu.

Alnımızın Akıyla Çıkacağız

Ardından konuşan İzmit Belediyespor’un başarılı basketbolcusu Elif Emirtekin, “Ben de burada olmaktan çok mutluyum. Gerçekten güzel bir ortam var takımımızda. Kulüp olarak ilk defa Euroleague elemelerine katılacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Alnımız akıyla da buradan çıkacağımızı düşünüyorum” dedi. Son olarak konuşan Karadağlı basketbolcu Milica Jovanovic ise, “Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Harika bir takımımız var. Şehirde harika bir atmosfer var. Bunu bizi sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” ifade etti.

#

23 Eki 2020 - 16:20 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler