BİLNET’te, ‘Bilim  Şenliği’ tamamlandı

BİLNET Okulları 3.Bilim Şenliği 13 kampüsün katılımıyla online olarak düzenlendi.

Alanında uzman ünlü yazar ve bilim insanlarının konuşmacı olarak yer aldığı şenlikte, bir de bilgi yarışması düzenlendi. Kocaeli Kampüsü’nden iki öğrenci derece elde ederek okullarına gurur yaşattı.

BİLNETTE 3.BİLİM ŞENLİĞİ

BİLNET Okulları, bilim üzerinde yürüme amacını her yıl düzenlenen Bilim Şenlikleriyle ortaya koyuyor. Bu yıl da ara verilmeyen şenlikler, pandemi nedeniyle online olarak düzenlendi. Bu durum aynı zamanda fırsata dönüştürülerek 13 kampüsten 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için özel söyleşiler gerçekleşti. Bu söyleşilerin ilkinde Doğan Yayınları Yazarı Göktuğ Canbaba, “Yaratıcı Okuma ve Yazma, Fantastik Öyküler” üzerine söyleşi düzenledi.

PROF.DR.ALİ NESİN DE KATILDI

İkinci söyleşinin konuğu Günışığı Yayınları Yazarı Füsun Çetinel oldu. Çetinel, “Hikâyeler Nasıl Gelir?” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Online söyleşilerin üçüncü konuğu ise ülkemizde matematik eğitiminin kalıplarını kıran ve yayınları, araştırmaları, özellikle de Nesin Matematik Köyü projesiyle yaratıcı eğitim alanında istisnai bir başarı yakalayan Prof. Dr. Ali Nesin oldu. Söyleşilere katılım bir hayli fazlaydı. Öğrenciler, ünlü yazar ve bilim insanlarından önemli bilgiler öğrendi.

KOCAELİ’DEN İKİ DERECE

Bilim Şenliği kapsamında bütün kampüslerde Türkçe, Matematik ve Fen branş öğretmenleri ile öğrencileri tarafından özel etkinlikler de düzenlendi. Bu kapsamda stant ve lobi çalışması yapıldı. Okul içi etkinlikler düzenlendi. Atık metaryellerden tasarım yarışmaları gerçekleşti. Ayrıca Bilim Şenliği’nin bir geleneği olan bilgi yarışması da yapıldı. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen yarışmalar 5 ve 6. sınıflar ile 7 ve 8.sınıflar olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşti. 7 ve 8. sınıflar kategorisinde Kocaeli Kampüsü öğrencilerinden Ege Bayrak 2’nci, Deniz Eren Barış 4’üncü olarak okullarına gurur yaşattı.

07 Haz 2021 - 17:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler