Gebze’de imzalar atıldı, toplu iş sözleşmesi yapıldı

Gebze Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığında aldıkları ücret, analarının ak sütü gibi helaldir” dedi.

Gebze’de imzalar atıldı, toplu iş sözleşmesi yapıldı
Gebze’de imzalar atıldı, toplu iş sözleşmesi yapıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığında aldıkları ücret, analarının ak sütü gibi helaldir” dedi. Gebze Belediyesi Hizmet binası önünde çalışanların da katıldığı imza töreninde konuşan Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “ Türkiye genelinde çok güzel toplu iş sözleşmelerine imzalar attık. Bugün de burada bu sözlemlerden birinin imzasını atmak için bir araya geldik. Bu konuda bizleri çok yormayan ve yardımcı olan Gebze Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 4550 OLDU

İmza töreni öncesi konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Değerli mesai arkadaşlarım. Seçimlerden bu yana gönlümde bir yara olan bu sözleşme ile çalışanlarımız arasındaki adaletsiz ücretlendirmeyi dengeleyerek hakkaniyetli bir sözleşme yaptık. Artık herkes eşit işte, eşit maaş alacak. Yaptığımız bu sözleşme ile ortalama giydirilmiş hali ile evli ve çocuğu olan bir çalışanımızın eline 4550 TL geçecek. Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığında aldıkları ücret, analarının ak sütü gibi helaldir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI SÖZLEŞMEDEN MEMNUN

Başkan Büyükgöz’ün konuşmasının ardından yüzlerce Gebze Belediyesi çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi belediye çalışanlarının alkışları eşliğinde taraflar arAsında imzalandı. Belediye çalışanları aylardır bu sözleşmeyi beklediklerini ve beklediklerine değdiğini ifade ederek “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İşçinin, emekçinin hakkını teslim etti” ifadelerini kullandılar.

#

17 Şub 2021 - 13:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler