İYİ Parti Kartepe'den Belediye-İş'e nezaket ziyareti

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin Kocaağa 11 Ekimde Genel Kurulunu gerçekleştiren Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şarı Sendika Binasında ziyaret ederek ha

İYİ Parti Kartepe'den Belediye-İş'e nezaket ziyareti
Haber albümü için resme tıklayın

Sendikaların ve Örgütlü oldukları İşyerlerinde ki Çalışanların sıkıntılarının da ele alındığı görüşmede Şube Başkanı Osman Şar Sendikal faaliyetlerimizi yürütürken yaşanılan tüm zorluklara rağmen çalışanların hiç birinin mağdur olmamasını hedefliyor ve bu şiarla hareket ediyoruz lakin Belediyelerde örgütlenirken ve örgütlendikten sonra Sendika üyesi olan çalışanların haklarını ararken zaman zaman Siyasi Parti ayırt etmeksizin İşveren tarafından çalışanlara çeşitli baskıların uygulandığı ve çalışanların Sendika değiştirmeye zorlandığına tanık oluyor bunun da en nihayetinde çalışanları mağdur ettiğini görüyoruz. Bizler Siyasi değiliz tek amacımız bizlere güvenen ve yetkilendiren çalışanlarımızın haklarıdır. Bu noktadan hareketle Sendikamızın kapısı derdimizle dertlenen herkese açıktır. 11 Ekimde gerçekleşen Genel Kurulumuz dolayısıyla yapmış olduğunuz nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim dedi.

Gerçekleşen Genel Kurulda göreve seçilen Şube Başkanı Osman Şar ve Yönetimini tebrik eden İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Dünya ve ülkemiz pandemi dolayısıyla zor bir dönemden geçiyor. Bu zorlu dönemde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin aksamaması sağlık ve huzur içinde yaşaması için hayatları pahasına hizmet veren bu sürecin görünmez kahramanları başta sendikanız üyeleri olmak üzere tüm emekçilere minnet borçluyuz. Yeri gelmişken karantinadan yeni çıkan değerli Başkanımıza ve ailesine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi.

İçinde bulundukları şartların zorluğuna aldırmadan üretim hizmet sağlık ve güvenlik gibi bir çok alanda emek veren çalışanlarımızın Sosyal Güvenlik hakları İnsan onuruna yakışır bir şekilde çalışmaları ve insani bir yaşam standardına kavuşabilmeleri adına mücadele eden Sendikalarımızın da vermiş oldukları mücadeleyi kıymetli buluyoruz. Bu minval de Kartepemizde de yaşanan toplu sözleşme görüşmelerin de vermiş olduğunuz mücadelenin de takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim.

Kartepe Belediyemiz çalışanlarının bizlerin huzuru ve refahı için içinde bulundukları durumu göz ardı ederek canla başla mücadele ederken. Akıllarında geçim sıkıntısı ve mevcut ekonomik koşulların getirdiği zorluklar ile de başetmek zorunda kalarak yaşamamaları gerektiğini düşünüyoruz. Takdir edersiniz ki KHK ile kadroya alınan işçilerimiz yaşanan pandemik dönemde saha da en fazla mesaisi olan ve en fazla riske giren emekçilerimizden oluşmaktadır. Kartepe Belediyemizde Kimi bölümlerde bahsi geçen çalışanlarımız ile aynı statüde iş akdine sahip olmalarına rağmen çeşitli vesileler ile kadrolu işçilerden dahi fazla maaş alanların olduğunu da biliyoruz. TalebimizAdalet ve aynı zaman da Eşit İş ile Eşit Ücrettir.

Tabi ki bu noktada salt muhalefet etmek veya buradan bir siyaset üretmek adına Belediyemizi zora sokacak bir sürecin talebinde değiliz. Tarafı da olmayız lakin çalışanlarımızın da mevcut ekonomik koşullarda rahatça geçinebilmelerinin temin edileceği bir sözleşmenin imzalanması noktasında ve verilen sözlerin yerine getirilmesi hususunda emekçimizin yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

Ziyaret sonrası yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı ile birlikte Kahve Fincanı ve Türk Kahvesini Sendika Başkanı Osman Şara takdim eden İYİ Partililere Sendika Başkanı Osman Şarda Sendikanın logosunun bulunduğu Kalem hediye etti.

#

02 Ara 2020 - 14:57 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler