Kadınların El Emeği Ürünleri Sergiden Satışa Sunuldu

Başiskeleli kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Symbol AVM’de bir mağazada satışlara başlayan Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünleri bu kez Başiskele Sahili’nde görücüye çıktı.

Başiskele Belediyesi, Başiskele Halk Eğitim Merkezi ve Symbol AVM iş birliğiyle “Sosyal Sorumluluk” projesi olarak hayata geçirilen ve Başiskeleli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulduğu BAŞKEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geçen yıl hizmete açılmıştı. Açıldığı günden beri Başiskeleli kadınların aile bütçelerine büyük katkı sağlayan BAŞKEM’de özellikle ev hanımlarının ürettiği aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, el yapımı çantalar ve hediyeler satılıyor.

BAŞKEM 4 GÜN BAŞİSKELE SAHİLİ’NDE

Başiskele Belediyesi’nin “Kadının Eli Değer, Her Şey Değişir” sloganıyla hayata geçirdiği BAŞKEM, daha fazla kişiye ulaşmak için Başiskele Sahili’nde kurulan stantlarda dün sergi açtı. Birbirinden güzel ve değerli ürünlerin görücüye çıktığı sergide satışlar dün başladı. Yoğun ilginin olduğu sergide pandemi dolayısıyla AVM ve kapalı yerlerde alışveriş yapma imkânı bulamayan ya da kapalı mekanlardan uzak duran Başiskeleliler, 27 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek sergide güvenle alışveriş yapma imkanı buluyorlar. Sergide vatandaşlar ürünleri tek tek inceleyerek beğendiklerini satın aldılar.

BAŞKAN ÖZLÜ DE ZİYARET ETTİ

Kentteki kadınlara sözde değil özde büyük destek veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, seçim beyannamesinde de söz verdiği gibi Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nı (BAŞKEM) hizmete açtı. Her alanda fedakâr ve cefakâr kadınların yanında olan ve onların en büyük destekçisi olan Başkan Özlü, kıymetli eşi ile birlikte dün akşam Başiskele Sahili’ne giderek BAŞKEM Sergisi’ni ziyaret etti. Stantları tek tek gezen Özlü çifti, el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünleri üreten ve alışverişe gelen hemşehrileriyle sohbet ettiler.

BAŞKAN ÖZLÜ: KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, sergi ziyaretinde yaptığı açıklamada kentteki çalışkan kadınların emeklerine büyük değer verdiklerini vurgulayarak, “Bizler kadını ve gençliği hayatın merkezinde, olması gereken yerde değerlendireceğimizi ve her türlü emeğin karşılığını görmesi için gece gündüz çalışacağımızın taahhüdünü vermiştik. Kocaeli’de bir ilki gerçekleştirerek geçen yıl Mart ayında Symbol AVM’de açılışını yaptığımız BAŞKEM ile kadınlarımızın emeklerini taçlandırmıştık. Bu projemizin hayata geçmesiyle aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen Başiskeleli kadınlarımız ve Başiskelemiz büyük kazanım sağladı. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor ve değer kazanıyor. BAŞKEM de bunlardan sadece biri. Her alanda kadınlarımızın güzel işler yaptığına şahit oluyoruz. Her biri hünerli ellerden çıktığı anlaşılan birbirinden güzel ürünler dolayısıyla kadınlarımızı tebrik ediyor, sergimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.” diye konuştu.

#

25 Ağu 2021 - 19:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler