Kıbrıs'ta nefesler tutuldu

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme süreci saat 18.00’de tamamlandı ve sayıma başlandı.Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçim için kurulan 738 sandıktan çıkan ilk sonuçlar gelmeye başladı...

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman, adaylar kimler? - Son dakika haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçim için kurulan 738 sandıktan çıkan ilk sonuçlar gelmeye başladı...

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme süreci saat 18.00’de tamamlandı ve sayıma başlandı. Ersin Tatar ile Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçim için kurulan 738 sandıktan çıkan ilk sonuçlar gelmeye başladı. İlk sonuçlara göre Tatar, yüzde 52.49, Akıncı ise yüzde 47.51 oy oranına ulaştı.

Kuzey Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi.

Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de tamamlandı ve oy sayımına başlandı.

İlk gelen bilgilere göre Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar seçim yarışını önde götürüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı.

11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

Kuzey Kıbrıs'ta radyo ve televizyonlar ile her türlü yayın organında seçim ve sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması, yayın yasağının sona ereceği saat 19.00'dan itibaren serbest olacak.

Kıbrıs Türk halkı, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti.

#

18 Eki 2020 - 19:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler