Kocaeli’nin ilk özel rekreasyon alanı Karamürsel’de yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım, altyapı, kültür ve spor tesisleri gibi birçok alanın yanı sıra, kent genelinde vatandaşların rahatlayıp ve stres attığı sahillerde düzenleme çalışmaları yapıyor.

Kocaeli’nin ilk özel rekreasyon alanı Karamürsel’de yapılacak
Kocaeli’nin ilk özel rekreasyon alanı Karamürsel’de yapılacak
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Bu kapsamda Karamürsel ilçesi Altınkemer Ulaşlı arası sahil düzenleme projesinde bir ilki gerçekleştirdi.

SONA YAKLAŞILDI

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların aileleriyle hoşça vakit geçirebileceği sahil düzenleme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Karamürsel Altınkemer Sahili ile Ulaşlı arası sahil düzenleme projesinde sona yaklaşıldı. 4 bin 980 metre uzunluğundaki sahil sosyal donatılarla donandı.

SOSYAL DONATILAR

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince alana 2 bin 670 metre bisiklet ve yürüyüş yolu inşa edildi. Ayrıca 150 metre perde duvar, 265 metre taş duvar ve 250 metrekare seyir terası inşa edildi. Bölgedeki balıkçılar için 110 kayıklık kayık çekek yeri ve sahile 425 tır deniz kumu taşındı. Bölgenin aydınlatılması için 2.2 km aydınlatma direkleri takıldı.

REKREASYON ALANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel ilçesi Altınkemer Ulaşlı arası sahil düzenleme projesinde bir ilki gerçekleştirdi. Karamürsel’e 7 den 70'e hiçbir ayrım yapmadan herkesin aynı anda kendi için bir şeyler bulabileceği bir rekreasyon alanı oluşturuluyor. Bu kapsamda inşa edilen parkın içeriğinde aromatik bitki tarhı, Alzheimer hastaları için spor alanı, engelsiz çocuk oyun alanı, otizmli çocuklar için duyusal oyun alanları, zemin oyun alanı, oturma alanları ve ailelerin hoşça vakit geçireceği satranç alanları yer alıyor. Ayrıca alanda refleksoloji (çoğunlukla ayak olmak üzere el ve kulaklara masaj ve baskı uygulanarak yapılan bir alternatif tedavi metodu) alanı da bulunuyor.

HERKESE HİTAP EDİYOR

Herkes için herkese hitap eden bir park olma hedefiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nca inşa edilen park bir dedenin torunu ile oynayabileceği ya da engelli bir bireyin annesi ile vakit geçirebileceği bir alan olacak.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ALAN

Otizmli çocuklar için inşa edilen duyusal oyun alanlarının içerisinde dört işlem panosu, açı ölçer, sesle ilgili dış mekan oyun alanları yer alıyor. Zeminde ise uzayla ilgili bilgileri öğrenebilecekleri zemin oyunları bulunacak.

#

24 Mar 2021 - 18:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler