KOHAYDER DERDİNİ İYİ PARTİ İZMİT İLÇE BAŞKANI PELİN COŞTUR FİLİZ'E DÖKTÜ

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) Başkanı Gonca Çelik Ketenağ ve Başkan Yardımcısı İlksen Aydın önceki gün İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz'i ziyaret ettiler.

KOHAYDER Yönetimi görüşme sırasında dernekleri hakkında bilgi verip 2013 yılından itibaren sokak hayvanlarının yasal, hukuksal ve sosyal haklarını savunurken aynı zamanda sahada da bir çok muhtaç canı besleme, kurtarma, tedavi ve ameliyat ettirme, evlat edindirme gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ettiler. Ayrıca, tüm bu tedavi, besleme ve bakımlarını yaparken devlet ya da belediyelerden hiç bir destek alamadıklarını, şu an ortopedik ameliyatlar ve cerrahi müdahale gereken ameliyatları binbir zorlukla özel kliniklerde yaptırmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Kocaeli'de bu şekilde özveri ile çalışan tek dernek olmalarına rağmen, destekçi bulamadıklarından dolayı daha fazla can kurtaramayacak duruma geldiklerini aktardılar.

Her ilçe belediyesinin donanımlı, hijyen koşullarına uygun, cerrahi müdahalelerinin yapılabileceği kısırlaştırma ve tedavi merkezi olması gerektiğini ve en fazla sıkıntıyı İzmit'te çektiklerini ifade eden KOHAYDER Yöneticileri gerekli ilgi ve desteği kurumlardan göremediklerinden yakınıp çözüm önerilerini Pelin Coştur Filiz'e ileterek destek istediler.

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz görüşmede kendisinin de 2004 yılından beri Hayvanları Koruma Derneği'ne üye olduğunu söyleyerek İzmit Belediyesi'nin Veterinerlik Hizmet Birimini yeni kurduğunu, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in de doğa dostu olduğunu belirtip Hayvanları Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezini en kısa zamanda faaliyete geçireceğine inandığını ve kendilerine destek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

#

14 Eyl 2020 - 18:21 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler