Adalet Cami Hizmete açıldı

Bölge halkına ve cezaevi personeline hizmet vermesi adına yapılan Kandıra Adalet Cami’nin açılışı gerçekleşti. Kandıra F Tipi Cezaevi Personel Lojmanları içerisinde yapılan Adalet Cami’nde ilk Cuma Namazı da kılındı

Adalet Cami Hizmete açıldı
Adalet Cami Hizmete açıldı
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Kandıra F Tipi Cezaevi Personel Lojmanları içerisinde yapımı tamamlanan Adalet Cami’nin açılışı gerçekleşti. 2017 yılı Aralık ayında temeli atılan ve pandemi süreci nedeniyle ancak yapımı tamamlanan bahçe alanı ile birlikte 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapacağı Adalet Cami’nin yapımı Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Kandıra Adalet Cami Yaptırma Derneği tarafından ortaklaşa yapıldı. Caminin yapımı 3 milyon liraya mal oldu. 220 adet personel lojmanın olduğu ve yerel halk ile birlikte iki bin kişilik bir bölgede hizmet verecek olan Adalet Cami’nin önümüzde süreçte açılması beklenen Kandıra Gıda Organize Sanayi Sitesi içindeki personele de hizmet vermesi planlanıyor.

YOĞUN KATILIM

Kandıra Adalet Cami’nin açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Erdem Türedi, Cezaevi Savcısı Nazif Yücel, Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Gündüz, Kandıra Başsavcısı Emrah Karakoç, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı ve bölge halkı katıldı. Açılış öncesi Kandıra Açık Cezaevi Vaizi Kerim Ali Duran, Kur’an’ı Kerim Tilaveti okudu.

“OSMANLI MİMARİSİ”

Açılışta ilk olarak konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, “2017 yılında cezaevi personeli ve çevredeki halkımız için temeli atılan caminin yapımı çok şükür tamamlandı. Camimizin alt katında gençlik merkezi, kütüphane, taziye evi gibi birçok fonksiyona sahip olan bölümlerimiz bulunmakta. Adalet Cami ayırca Osmanlı mimarisi ile yapıldı Bu güzel eserin ortaya çıkmasından Büyükşehir Belediyemiz, Kandıra Belediyemiz, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“SADECE NAMAZ KILINAN YERLER OLMAMALI”

Korkmaz’ın ardından konuşan Vali Seddar Yavuz, “Medeniyetimizin en önemli yeri camiler. Camilerin yapılıp yaşatılması bizim için olmazsa olmazlarımız. Burada emeği olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Camiler sadece namaza kılınan yerler olmamalı. Çocuklarımız erken yaşlarda cami ile buluşmalı. Caminin alt katında bu tür fonksiyonlara yer verilmiş olması da başka bir güzel gelişme. Herkese emekleri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Açılış kurdelesi Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu dualarla kesildi.

EMEĞİ GEÇENLER

Caminin yapımında emeği geçen Pakize Tarın, Limaş Liman İşletmeciliği İdari İşler Müdürü Kürşat Bal, GIDA İhtisas OSB Başkanı Mehmet Başol, Sagay Makine Ahmet Kangalı, Tanrıkulu Geri Dönüşüm İzzet Tanrıkulu, Güven Ticaret Raif Yıldız, Şahin Petrol Engin Şahin, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Muhammet Seydaoğlu, Kültür Okulları Ali Aydemir, Mamikler İnşaat Yöneticisi Faruk Mamik, Dünya AVM Tuncay Demir, Lastik İş Başkanı Aladdin Sarı, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Nuh Çimento Burak Yavuz, Uzay Yapı Ferit Kuzgun, MÜSİAD Başkanı İsmail Uslu ve Havva Aynur Dursun’a plaket taktım edildi.

#

08 Eki 2021 - 16:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler