ÖMER ÇEKER; “Ekonomik kayıpları telafi edin”

Kocaeli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Sağlık çalışanlarının tüm ekonomik kayıplarını telafi edin.

Adı tavandan kendi yavandan olan ek ödemeyi terk edip, Maaşa zam şeklinde tek ödeme yapın” dedi

Türk sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve sendika üyeleri Kocaeli Devlet Hastanesi A Girişi Poliklinikler önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Çeker basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün de burada sağlık çalışanları pandemide bir yılı nasıl geçirdiler, nelerle karşılaştılar Sağlık Bakanlığı’na ve buradaki yetkililere sesimizi bir kez daha duyurmak için alanlardayız. Salgın dönemi kahramanları sağlık çalışanları bedel ödemede de en önde yer almışlardır. Can vermişler, şehit olmuşlar ama alın terlerinin karşılığı teslim edilmemiş, sorunlarına kalıcı çözüm getirilmemiştir. Kahramanların sorunlarını çözmek, haklarını teslim etmek için Sağlık Bakanlığı daha neyi beklemektedir?

ÇOK GEÇ OLACAK

Tüm sağlık çalışanları istifayı düşündüğü gün mü adım atılacaktır ? Sağlık çalışanları hizmet üretemez hale geldiklerinde mi sorunlara bakılacaktır? Tüm ümitler tükendiğinde ne oluyor denilecekse bilinsin ki o gün çok geç olacaktır. Bu nedenle talepler için acil adım, adaletli bir çalışma düzeni, sorunlardan arındırılmış bir çalışma hayatı istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kuruluşlarda ve YÖK’e bağlı faaliyet gösteren Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarımızın isteği budur.

TEK ÖDEME YAPIN

2021 yılı bizzat Türkiye’nin önerisiyle Dünyada sağlık çalışanları yılı kabul edilmiştir. O halde sağlık çalışanları için en iyisini yapmak bu teklifi veren Sağlık Bakanlığı’mıza düşmektedir. Sağlık çalışanlarının tüm ekonomik kayıplarını telafi edin. Adı tavandan kendi yavandan olan ek ödemeyi terk edip, Maaşa zam şeklinde tek ödeme yapın. Çalışanların katkısı ile elde edilen ve öncelikle kurum borçları ödenmek sureti ile sıfırlanan döner sermayeye müdahale edin. Çalışan eksenli, alın terinin hakkını teslim eden, adaletli bir döner sermaye sistemi tesis edin.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için ağır yaptırımları hayata geçirin. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını sıfır toleranslı alan ilan edin. Yardımcı hizmetler Sınıfına hak ettikleri memurluk kadrosunu verin Tüm bunlar bir lütuf değil, gerekliliktir. Dağ gibi biriken sorunların çözülmesi için yapılması gerekenlerdir. Sağlık çalışanlarının bekledikleridir. Sağlık çalışanları adına Türk Sağlık-Sen olarak çözüm istiyoruz. Çünkü sağlık çalışanlarının artık dayanacak gücü kalmamıştır.

ADIM ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Türk Sağlık-Sen olarak yönünüzü çalışana çevirin diyoruz. Çünkü umutları tükenmektedir. Kısacası harekete geçin, çünkü çalışanın hali ortadadır. Sağlık Bakanlığı’nı ve YÖK’ü sağlık çalışanları konusunda adım atmaya çağırıyoruz. Biz Türk Sağlık-Sen olarak 29 yıllık şanlı mazimizde, pandemi de çalışanlar için tüm şartları zorlayarak yürüttüğümüz büyük mücadelede olduğu gibi haklı davamızdan ve çalışanın yanında olmaktan bir an bile geri durmayacağız.

TOPLU SÖZLEŞME YAPILACAK

01 ile 30 Ağustos 2021 tarih aralığı kamu çalışanları için önem arz eden tarihtir. Bu tarihler arsında kamu çalışanlarının 2022 ve 2023 yılının ücret artışları, sosyal ve özlük hakları ile ilgili toplu sözleşme yapılacaktır. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm kamu çalışanları olarak geçmiş yıllarda yapılan toplu sözleşmelerde yaşanan hezimeti kamu çalışanları bir daha yaşamak istemiyor. Yüzdelik maaş zamlarına mahkum olmamak için, milli gelirden payımıza düşeni almak için, geleceğimize güvenle bakabilmemiz için, kurumlarda liyakat ve ehliyetin hakim olabilmesi için ilkeli ve çalışandan yana tavır koyabilecek sendikaya yetki verme vakti gelmiştir.

YARINLARI İNŞA EDELİM

Bunun için 14 Nisan tarihi yeni bir başlangıç yapmak için son gündür. 2022 ve 2023 yılları için yapılacak toplu sözleşmenin geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrar bir hezimetle sonuçlanmaması için 14 Nisana kadar tüm sağlık çalışanlarını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanlarının yetki verdiği ancak, bu güne kadar yetkisini çalışanlar lehine kullanamayan sarı sendikaya bir ders verme kırmızı kart gösterme zamanı gelmiştir. Kuruluşundan bu güne kadar sağlık çalışanlarının yanında olan, ilkelerinden asla ödün vermeyen Türk Sağlık Sen’e üye ol, destek ver, hep birlikte yarınlarımızı inşa edelim. Hak sahibine, emanet ehline verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

#

07 Nis 2021 - 16:25 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler