Sardala koyunda ikinci farkındalık etkinliği

Dünyanın en güzel koylarından biri olan ve eşsiz güzelliği ile saklı cennet olarak bilinen Sardala Koyunda plaj temizliği yapıldı.

Avrupa Çevre Ajansı (AÇA), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve Kandıra Belediyesi tarafından ikincisi gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Pınarlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gün katıldı.

İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alınan bilgilere göre Avrupa Çevre Ajansı tarafından yürütülen ve deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan çalışma kapsamında; Kandıra Sardala Koyu’nda bulunan sahilde Mavi Bayrak Programı yürütücüsü Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ile birlikte ikinci olarak plaj temizliği etkinliği yapılarak deniz çöpleri konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılırken, ilçe tanıtımına da katkı sağlanması hedefleniyor.

ORTAK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

​Düzenlenen etkinlikte, Sardala Plajının 100 metrelik alanından toplanan sigara izmariti, cam ve pet şişeler, plastik bardak, poşet, kağıt ve karton parçaları, ahşap ve metal parçaları toplanarak değerlendirilmek üzere atık toplama merkezinde gönderildi. Etkinlik hakkında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, AÇA tarafından başlatılan çalışma kapsamında Sardala’da bulunduklarını ve temizlik yaptıklarını ifade etti.

ÖNEM: SAHİLLERİMİZDE OLUŞAN KİRLİLİĞİ ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Farkındalık oluşturmak üzere etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Önem, Sardala koyunda, Kandıra Belediye Başkanımız Adnan Turan ve ekiplerimizle birlikte toplayarak ayrıştırdık. Yaptığımız farkındalık etkinliği ile deniz ve sahillerimizde oluşan kirliliği önlemeye çalışıyoruz. Bu tarz programlarımız devam edecek’’ dedi. Kandıra Belediye Başkanı Turan’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada denizden şemsiye, mangal teli, şişe, metal malzemeler gibi çok farklı türde çöpler çıktığını ifade etti.

TURAN: BU GÜZELLİKLERDEN FAYDALANMAK HERKESİN HAKKI

Etkinliğin amacının vatandaşı bilgilendirmek ve deniz çevre kirliliğine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Turan, ‘’ Tarihi ve doğal güzelliği ile büyüleyen bu bölgeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunarken temiz bir şekilde sunmak ve sunduğumuz şekilde bulmak istiyoruz. Vatandaşımızın bilinçlenmesi lazım. Doğayı ve çevreyi korumak hepimizin görevi. Bu güzelliklerden temiz olarak faydalanmak herkesin hakkı bunu unutmamak lazım’’ dedi.

#

03 Şub 2021 - 16:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler