Serbest Bırakılmıştı Yeniden Tutuklandı

Başiskele’de, iş adamı Aydın Koçaslan'ın 12 yıl önce darbedilerek öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan serpse bırakılmıştı. Savcılığın itirazı sonrası yeniden tutuklamama kararı çıktı.

Başiskele Havuzlubahçe mevkisindeki ormanlık alanda 20 Nisan 2008'de darbedilerek ağır yaralanan Aydın Koçaslan'ın 10 Kasım 2008'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan muhasebeci B.A.A'nın 2014'te yargılandığı davadan delil yetersizliğinden beraat etmesi sonucu dosya kapandı.

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalar kapsamında dosya yeniden ele alınarak soruşturma derinleştirildi. Çalışmalar sonucu Aydın Koçaslan'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla 9 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak 6 Ocak günü adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, cumhuriyet savcısının tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye gönderildi..

Kocaeli 1. Sulh Ceza Hakimliği, Bahattin Ardahan A. hakkında kasten adam öldürme suçundan daha önceden kesinleşmiş beraat kararı olduğu, diğer şüphelilerin suça yardım durumunda olabilecekleri değerlendirilerek tutuklama talebinin reddine karar verdi ve şüphelileri adli kontrol kararı ile serbest bıraktı. Şüphelilerin serbest kalması üzerine, verilen karara Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. Ayrıca şahıslar hakkında elde edilen yeni deliller ışığında yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından da soruşturma başlatıldı. Başlatılan bu soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alınan şüpheli Bahattin Ardahan A. bu defa sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Ayrıca Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itirazda kabul edilerek diğer üç şüpheli hakkında da tutuklamaya yönelik kararı verilerek yakalanmaları istendi. F.G, B.A.Y. ve K.G. ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilecek olan zanlılar daha sonra tutuklanacak.

#

09 Oca 2020 - 22:51 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler