Vali Aksoy Açıkladı; En çok Suriyeli O ilçe de Yaşıyor

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze’de muhtarlarla buluştuğu toplantıda en çok hangi ilçede Suriyeli'nin yaşadığını açıkladı

KARTEPE ORMAN ÜRÜNLERİ
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de en çok Suriyeli hangi ilçede yaşıyor, tüm Kocaeli bunu merak ediyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bu konuyla ilgili açıklama yapmadı ama Gebze’de muhtarlarla buluştuğu toplantıda bir rakam açıkladı. Toplantıda Suriyeliler konusu açılınca, Vali Aksoy, “Komşumuz Suriye’de yaşanan sorunlar nedeniyle buradaki insanlar ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kocaeli’de de Suriye kökenli insanlar yaşıyor. Kocaeli’de de en fazla Suriyelilerin olduğu ilçelerin başında Gebze geliyor. Bu insanlarımızın toplumsal uyum içerisinde çalışmalarını sürdürmelerini hepimiz arzu ediyoruz” dedi.

BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIK

Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğünün olmadığını, suçu kim işlerse işlesin gereğinin mutlaka yapıldığının altını çizen vali Aksoy, konuşmasında ‘Zaman zaman bazı provokatif konular gündeme gelebiliyor. Muhtarlarımızın, kanaat önderlerinin, yöneticilerin bu konuda duyarlı olması, çok basit bir konuyu farklı noktalara taşıyabilecek mekanizmalara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu anlamda da Kocaeli’nde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık ama bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

#

27 Şub 2020 - 10:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sizin Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sizin Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sizin Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sizin Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket 2024 31 Mart ta Yapılacak Yerel Seçimlerde Hangi Siyasi Parti nin Belediye Başkan Adayına Oy Vereceksiniz
Tüm anketler